Sinop’da Araştırma Teknesi Mavi Sularda !

Su Ürünleri Fakülteleri Haberleri
0
(0)

Sinop’da Araştırma Teknesi Mavi Sularda !

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Fakültemize hibe edilen “Pilot 64” isimli bot, bilimsel araştırmalarda ve öğrenci uygulamalarında kullanılmak üzere denize indirildi.

Demirci Köyü Limanı’nda botun denize indirilmesi esnasında; Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Sn. Prof. Dr. Hülya TURAN, Dekan Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Türkay ÖZTÜRK, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Sn. Kayhan KOYUNCU, Fakültemiz Personeli Güverte Lostromosu/Kaptan Sn. Vehbi DAĞDELEN, Gemici Sn. Murat YILMAZER, Baş Makinist Sn. Murat KALYONCU ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Tekniker Sn. Özgür ÜRKMEZ hazır bulundu.

Mavi sularla buluşan yeni Uygulama ve Araştırma Teknemizin Üniversitemize hayırlı olmasını dileyen Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Sn. Prof. Dr. Hülya TURAN, bu teknenin yakın zamanda Fakültemiz tarafından kurulmuş olan midye ve istiridye yetiştiriciliği tesisinde aktif olarak kullanılmasının yanı sıra öğretim elemanlarımızın diğer bilimsel araştırmalarında da kullanılabileceğini ifade etti.

Sn. Prof. Dr. Hülya TURAN, Uygulama ve Araştırma teknesinin aynı zamanda öğrenciler için uygulamalı eğitim imkânı sunacağını belirterek, bu tekneyi Fakültemize hibe eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz Hizmetleri Daire Başkanlığı’na teşekkür etti.

Ayrıca Sn. Prof. Dr. Hülya TURAN, teknenin Çanakkale’den Sinop’a getiriliş sürecinde gerekli prosedürleri takip eden ve hassasiyet gösteren Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri ile gemi personellerine teşekkürlerini iletti.

Çanakkale’den tır aracılığı ile Demirci köyü limanına getirilen 14,50 metre uzunluğunda, 4,20 metre genişliğinde ve 5,50 yüksekliğinde olan “Pilot 64” isimli bot vinç yardımıyla denize indirildi.

Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Sn. Prof. Dr. Hülya TURAN, Dekan Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Türkay ÖZTÜRK, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Sn. Kayhan KOYUNCU, Fakültemiz Personeli Güverte Lostromosu/Kaptan Sn. Vehbi DAĞDELEN, Gemici Sn. Murat YILMAZER, Baş Makinist Sn. Murat KALYONCU ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli Tekniker Sn. Özgür ÜRKMEZ, Uygulama ve Araştırma Teknesine geçerek, Demirci Köyü kıyısı boyunca yarım saatlik deneme seyrine çıktı.

Ardından, bundan sonraki süreçte kullanılmak üzere Sinop Limanı’ndaki yerini aldı.

KAYNAK: Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !