Konya’da Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Konya’da Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İlimize tahsis edilen yavru sazan balıkları düzenlenen törenle Beyşehir Gölüne bırakılmıştır. Balıklandırma programına Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali ERGİN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yücel DOĞAN, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vekili Hamit BAĞCI, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan KURT, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa AĞRALI, Beyşehir Birliği Göl Çevre Koruma Derneği Başkanı Sami TAN, teknik personel ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir açıklama yapan İl Müdürü Ali ERGİN
“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ’ nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balık Üretim tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 01/09/2022 tarihinde, Konya ili sınırları içerisinde bulunan 65 adet Göl/Gölete toplam 2.630.000 adet sazan yavrusu balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşımızın katılımı ile bırakılmıştır.
İlimiz sınırları içerisinde bulunan göl, gölet ve baraj göllerinde sazan balığı başta olmak üzere sudak, havuz sazanı, kadife, kerevit, tatlı su kefali, toplam 544 ton/yıl üretim 553 su ürünleri kooperatifi üyesi balıkçımız ve amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığına gönül vermiş vatandaşlarımızla avcılığı yapılarak ekonomimize yaklaşık olarak 4,5 milyon TL katma değer sağlaması hedeflenmektedir.
Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir” dedi.
Beyşehir gölüne yavru balık salımı ile program sona erdi.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !