Aydın’lı Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Aydın’lı Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi !

Ülke genelinde 1 Eylül itibariyle balık avlanma sezonunun başlayacak olması sebebiyle Didim’de açılış etkinliği düzenlendi.

Bölge ve Ülke ekonomisine katkısı oldukça büyük olan ve önemi gün geçtikçe de artan su ürünleri sektöründe, gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2021 tarihinde başlayan genel av yasağı 1 Eylül 2022 de sona erdi.

Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Akköy Su Ürünleri Kooperatifi işbirliğiyle Taşburun Balıkçı Barınağındaki etkinliğe, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Didim Belediye Başkan yardımcısı, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı, Aydın Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı, balıkçılar ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu; “Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak işletilmesi bakımından; avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. Denizlerimizdeki balık popülasyonunun sonsuz olmadığını herkes çok iyi bilmektedir. Su ürünleri üretimini artırırken unutmamak gerekir ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir. Bu kaynaklar, gelecek nesillere aktaracağımız birer emanettir. Aşırı av baskısı, hedef dışı avcılık ve yasal boy limitinin altında avlanan her bir balık, bizden sonraki nesillerin bu kaynaktan faydalanmalarını biraz daha zorlaştıracaktır. Bu nedenle, koruma ve kullanma dengesini mutlaka gözetmek zorundayız. Siz değerli balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle halkımıza sunulan ve insan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerini; halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyorum. Balıkçılık sezonunun, kazasız ve belasız bir şekilde; tüm balıkçılarımız için bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum. Rastgele… Vira Bismillah… Pruvanız neta olsun…” dedi.

KAYNAK: Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !