Ordu İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ordu İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ” Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Aybastı İlçemiz Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçemiz Gaga Gölü ve Kabadüz İlçemiz Çambaşı Göletine 78 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; “Bakanlığımız tarafından su ürünleri potansiyelini artırmak ve sportif balık avcılığı ile olta balıkçılığını geliştirmek amacıyla ülkemiz genelinde göl ve göletleri balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 78.000 adet sazan balığı yavrusu Aybastı İlçemiz Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçemiz Gaga Gölü ve Kabadüz İlçemiz Çambaşı Göletine bırakılmıştır. Daha önceki yıllarda da İlimizde balıklandırma çalışmaları yapılmış olup 2019 yılında 30.000 adet, 2020 yılında 25.000 adet, 2021 yılında ise 100.000 adet sazan yavrusu göl ve göletlere bırakılarak balıkçılığın geliştirilmesi için çalışmalar yapılmıştır” dedi.

“Sazan balıklarının doğal yaşam alanı havuzlar, göller ve nehirlerdir” diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; “Sazan balıklarının her ısıdaki suya uyum sağladığını hızlı büyüyen bir balık olduğunu,  20-25 yıl hatta 40 yıla kadar yaşadıklarını, boylarının 1 m’nin üzerine çıktığını ağırlıklarının ise 25-30 kg’a ulaştığını ifade etti. Aynı zamanda İl Müdürümüz; İlimiz iç sularında 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında sazan balığı türlerinin avcılığının yasak olduğunu, avcılık sezonunda ise 40 cm’den daha büyük boyda ve günlük en fazla 5 adet balık avlanılabileceğini, bu nedenle ticari amaç dışı veya spor maksadıyla olta balıkçılığı yapanların amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 5/2 numaralı tebliğe uymaları gerektiği yönünde önemli uyarılarda bulunarak sözlerine son verdi.

KAYNAK: Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !