Yalova İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Yalova İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Bakanlık olarak; su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” ni yürütüyoruz.

Proje kapsamında; Bakanlığımıza bağlı Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu  tarafından  üretilen yavru sazan balıkları Bursa İl Müdürlüğü tarafından Bursa İli İznik İlçesinde bulunan  İznik gölünde İlimize tahsis edilen 50.000 adet yavru balık plastik poşetlerde İl Müdürlüğümüzce görevlendirilen personelelimize 18.08.2022 tarihinde teslim edilmiştir.

Bu balıklar Anadolu’nun ekonomik ve tabii türleri arasında yer almakta olup, vatandaşımız için önemli bir gelir kaynağı, aynı zamanda hem sportif (Amatör) hem de ticari balıkçıların gözdesi olmaya devam etmektedir..

Bakanlığımızca yürütülmekte olan 2022 yılı balıklandırma programı kapsamında; İlimiz Çiftlikköy İlçesinde bulunan İlyasköy Göleti’ne 10.000 (Onbin) adet Altınova İlçemizdeki Örencik Göleti’ne 10.000 (Onbin) adet ve Çınarcık İlçemizde bulunan Ortaburun Sulama Barajına ise 30.000 (Otuzbin) adet olmak üzere toplam 50.000 (Ellibin) adet yavru sazan balığı 18.08.2022 tarihinde bırakılmıştır.

İlimize tahsis edilen 50.000 adet sazan balığı yavruları 18.08.2022 tarihinde Bursa İli İznik ilesindeki İznik Gölü’nde Edirne İl Müdürlüğü ekibinden, görevlendirilen su ürünleri personelimiz tarafından teslim alınarak, aynı gün Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelleri tarafından   Çiftlikköy’deki İlyasköy,   Altınova  Örencik Göletleri ile Çınarcıkta bulunan Ortaburun Sulama Barajına bırakılmıştır.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması, kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve an az bir kez üremelerine imkan tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.

KAYNAK: Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !