Çorum İç Sularında Av Yasağı Başladı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Çorum İç Sularında Av Yasağı Başladı !

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan SARI, su ürünleri av yasağının başladığını duyurdu. SARI, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince, 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasındaki üç aylık dönemde, su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla İlimiz sınırları içerisinde bulunan akarsu, baraj, göl ve göletlerde; Sazan (C.carpio), Kadife (T.tinca), Siraz (Capoeta sp.), Yayın (S.glanis), Tatlısu Kefali (L. cephalus) türü balıklarının üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında avlanmalarının yasak olduğunu söyledi.

Yine ilimiz sınırları içerisinde; Sudak (S.lucioperca) ve Tatlısu Levreği (P.fluviatilis) türlerinin üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında ve sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde (15 Mart 15 Haziran) de avlanmaları yasaklanmıştır.

Ayrıca; Göçenovacığı, Çopraşık, Seyitnizam, Oruçpınar, Yeniyapan ve Kanlı Göletlerinde yıl içerisinde her türlü balık avcılığı yasaktır.

İlimizde 2018 yılında balıklandırma çalışması yapılan,  Merkez -Yeşilyayla  Göleti, Mecitözü İlçesi Kozören, Osmancık  İlçesi Karalargüney, Bayat İlçesi  Çayköy, Sungurlu ilçesi Alembeyli ve Hacılarhanı, Alaca İlçesi Kalecikkaya   göletleri   ile 2019 yılında balıklandırılan ; Sungurlu İlçesi İnegazili, Oğuzlar İlçesi  Evyaka, Laçin İlçesi Kuyumcu, Mecitözü İlçesi Figani ve Osmancık İlçesi İncesu göletlerinde iki yıl boyunca her türlü su ürünleri avcılığının yapılması yasaktır.

Tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan bu tarih aralığında, mevcut av yasağına uyması noktasında gerekli hassasiyetin göstermesini isteyen SARI, denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması, bu hususta vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğini ifade etti. Yasak dönemde avlananlar hakkında kanuni işlem uygulanacaktır” dedi.

Unutmamalıyız ki, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım. İlgililere önemle duyurulur.

KAYNAK.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !