Manisa İç Sularında Av Yasağı Başladı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Manisa İç Sularında Av Yasağı Başladı !

4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği; Manisa’da ticari ve amatör su ürünleri (sazangiller) av yasağı 15.03.2020 tarihinde başlamakta ve 15.06.2020 tarihinde sona ermektedir. Sazangiller av yasağı dönemi boyunca yayın ve sudak avcılığı da aynı şekilde yasaktır. Bu tarihler arasında ticari veya amatör olarak su ürünleri avcılığı yapmak; bahsi geçen iç su balıklarını belgesiz olarak satmak, nakletmek, pazarlamak yasaktır.

15.03.2019 ile 15.06.2019 tarihleri arasında, Manisa’da satılmak üzere, su ürünleri av yasağının 1 Nisan ve daha sonraki tarihlerde başladığı İllerden getirilen iç su avcılık ürünü balıklar için, balığın getirildiği yerin İl/İlçe Müdürlüğünce düzenlenmiş “Menşe Belgesi” bulunması, menşe belgesi bulunan bu ürünler için Manisa’daki ilgili İl/İlçe Müdürlüğünden ayrıca izin alınması ve belgelerin istenildiğinde görevlilere gösterilmesi zorunludur. Su ürünleri av yasağının 1 Nisan ve daha sonraki tarihlerde başladığı bölgelerden avlanarak Manisa’ya menşe belgesi ile getirilen iç su avcılık ürünleri, birden fazla noktaya dağıtılarak satılıyorsa, bu ürünler için ilgili İl/İlçe Müdürlüğünden “Dağıtım ve Satış Belgesi’nin alınması ve istenildiğinde yetkililere gösterilmesi zorunludur.

Belirtilen tarihler arasında iç su balıklarının avlanması, belgesiz nakil veya satış yapılması durumunda,  balıklar zapt edilerek idari para cezası uygulanacaktır.

İç su kaynaklarımızdaki balıkların üremelerine fırsat vererek nesillerinin devamını sağlamak ve her daim soframızda balık görebilmek için söz konusu kurallara uyulması büyük önem taşımaktadır.

KAYNAK.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !