Ruhsatsız Ticari Avcılık Yapan Balıkçı Gemisi Marmaraereğlisi Belediyesine Teslim Edildi !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ruhsatsız Ticari Avcılık Yapan Balıkçı Gemisi Marmaraereğlisi Belediyesine Teslim Edildi !

1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa aykırı olarak kaçak ruhsatsız teknelerle gırgır, trol, algarna ile avcılık yapanlara, deniz patlıcanı veya midye gibi su ürünlerini illegal yollarla dalarak avlayanlara idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca gemiler dâhil tüm av araçlarına ve yakaladıkları ürünlere el konularak, tekneler ve av araçları kamu kurumları veya bilimsel kuruluşlara bağışlanmakta, bağışlanamayanlar ise imha edilmektedir.

Su Ürünleri Kanunu ve mevzuatlarına aykırılıktan idari yaptırım uygulanarak el konulan ruhsatsız balıkçı gemisi, mülkiyetinin kamuya geçirilmesinden sonra Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığına bağış yoluyla devredildi.

Devir teslim töreninde Tekirdağ İl Müdürümüz Sayın Oktay ÖCAL, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın Hikmet ATA, Sahil Güvenlik Emniyet-4 Komutanı Sayın Mustafa NİZAMOĞLU ve beraberindekiler hazır bulundu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA, geminin Marmaraereğlisi ilçesinde denizcilik hizmetlerinde kullanılarak, ilçe turizmine katkı sağlayacağını belirterek İl Müdürümüze teşekkürlerini iletti.

İl Müdürümüz sayın Oktay ÖCAL “Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve İl Müdürlüğümüz su ürünleri kontrol görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, ruhsatsız avcılık yapan balıkçı gemisine uygulanan idari yaptırım çerçevesinde mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra Marmaraereğlisi Belediyesine bağışlanan geminin tekrardan ülke ekonomisine kazandırıldığını, ruhsatsız teknelerle kaçak avcılığın cezalarının caydırıcı olduğunu, denetim faaliyetlerimizin aralıksız devam edeceğini belirterek, geminin Marmaraereğlisi Belediyesine hayırlı olması temennisiyle sözlerini noktaladı.

Törenden sonra İl Müdürümüz Oktay ÖCAL, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA’yı makamında ziyaret etti.

KAYNAK: Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !