Manisa İl Tarım Müdürlüğünden 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Mesajı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Manisa İl Tarım Müdürlüğünden 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Mesajı !

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından; avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. Denizlerimizde ve iç sularımızda balık popülasyonunun sonsuz olmadığını herkes çok iyi bilmektedir. Aşırı av baskısı, hedef dışı avcılık ve yasal boy limitinin altında avlanan her bir balık, bizden sonraki nesillerin bu kaynaktan faydalanmalarını biraz daha zorlaştıracaktır. İdeal avcılık dengeli avcılıktır. Günümüzde artan kirlilik, balıkların yumurtlama alanlarının bozulması, avlanan balık miktarı, türlerdeki azalış vb. etkenlerin geleneksel kıyı balıkçılığını tehdit etmesi, aşırı ve kuralsız avcılık ve geleceğimizin çok önemli bir zenginliğini yok edilmesi demektir.

Balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle halkımıza sunulan ve insan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerini; halkımızın bol bol tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle, iyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyulması ve balıkçılarımızın sürdürülebilirliği sağlamak şartıyla en üst seviyede avcılık yapmaları ve ülkemiz ekonomisine en üst seviyede katkı sağlamaları, popülasyonlara zarar vermeden gelecek kuşaklarında bu popülasyondan faydalanmalarının sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Manisa ili sınırları içerisinde kalan bütün sularda 15 Mart – 15 Haziran 2020 tarihleri arasında avcılık tamamen yasaktır. Bu tarihlerden sonra su ürünleri avcılığında tür, boy,  zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından bazı yasak ve sınırlamalar ile balıkçılara yükümlülükler getirilmektedir. Balıkçılar faaliyetlerini Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre yürütmelidirler. Bu Tebliğ hükümleri 2020-2021 avcılık dönemi için de yürürlüktedir.

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesi bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. Uygun avlanmanın temini için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz denetimlerine yeni sezonda da artırarak devam edecektir. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından önem arz etmektedir. Amacınız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.

Sularımızdaki bu zenginliğin korunabilmesi, ekolojik dengenin sağlanabilmesi, su ürünlerinin korunması ve balık avcılığında sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla uygulanan balık avcılık sezonu yasağı, 15 Haziran 2020 tarihi itibariyle son bulmaktadır.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin ÖZTÜRK, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla balıkçılarımızın kurallara uymalarının iç sularımızdaki stok yönetimi açısından oldukça önemli olduğuna ve bu bilinçte avcılık yapan balıkçılarımıza yeni av sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

KAYNAK: Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !