Ankara Sınırlarında Sazangiller Av Yasağı Başladı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ankara ilinde sazangiller av yasağı başladı !

Bakanlığımız Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan;  “4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” (Tebliğ No: 2016/35) ile “4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” (Tebliğ No: 2016/36) çerçevesinde, sazangiller ve yayın balığının üreme mevsimi olması nedeniyle belirlenen süreler içerisinde avlanma yasağı uygulanmaktadır.

İlimiz sınırları içerisinde bulunan sularda 15 Mart- 15 Haziran 2020 tarihleri arasında Sazangillerin (Sazan, Kadife, Siraz vb) ve Yayın Balığının avlanması yasaktır.

Avlanmanın yasak olduğu tarihler arasında avlanan ve su ürünlerini satan kişi/kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı davranıp, belirtilen tarihler arasında avcılık faaliyetinde bulunan şahısların Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün  Alo Gıda 174, Polis 155 ve Jandarma 156 ve 112’yi arayarak ihbar etmeleri ve gerekli hassasiyeti göstermeleri  önemle duyurulur.

KAYNAK: Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !