Sayın Dr. Mustafa Altuğ ATALAY Denizli’yi Ziyaret Etti

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Dr. Mustafa Altuğ ATALAY Denizli’yi Ziyaret Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY İlimize gelerek bir dizi temaslarda bulunarak su ürünleri sektör temsilcileri ve alabalık üreticileri ile buluştu.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Yılmaz Erkaya “Ülkemizde denizi olmayan ama su ürünleri sektöründe söz sahibi olan Denizli’mize gelerek bizleri mutlu eden sayın genel müdürümüze siz değerli katılımcıların nezdinde hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.” diyerek sözünü tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin selamlarını getirdiğini söyleyerek söze başlayan Dr. Mustafa Altuğ ATALAY Denizli’nin Ankara’dan bakıldığında Tarımsal Üretim ve Balıkçılık bakımından önemli bir şehir olduğunu belirterek “Ülkemizin Balık ihracatında hedefi olan 1 Milyar Dolara yaklaşmıştır. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde Denizlili Balıkçılık sektörünün önemli bir payı bulunmaktadır. Sizlere hizmet makamında olan bizlerde siz değerli sektör temsilcilerimizin sıkıntılarını çözmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”dedi.

Su Ürünleri sektörünün son dönemlerde giderek önem kazandığının altını çizen Dr. Atalay “İnsanoğlunun en önemli protein kaynaklarından biri olan balık, ülkemizde kaliteli bir besin maddesi olduğunun yeni yeni anlaşılmaya başlamasıyla beraber bu sektörün gelişiminde önemli bir ivme yakalanmış, ihracat kapısı da bularak önemli bir sektör haline gelmiştir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Dr. ATALAY toplantı süresince üreticiler ve sektör temsilcilerini tek tek dinleyerek notlar aldı. Su ürünleri sektörünü çok daha iyi konumlara ulaştırabilmek adına neler yapılabileceği hususunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Dr ATALAY katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle teşekkür ederek İlimizden ayrıldı.

KAYNAK:

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !