Van ilinde kullanılacak ağların ölçüleri belirlendi!

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Van ilinde kullanılacak ağların ölçüleri belirlendi!

4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğin (2016/35) 38. Maddesi’nin 2. Fıkrası (b) bendinde Van Gölü ve mansaplarında uzatma ağları dışında av aracı kullanılamaz. Kullanılacak uzatma ağının ağ göz açıklığı 40 mm’den küçük olamaz ve aynı tebliğin 49. maddesi 8. bendinde ” İç sularda kullanılacak ağların asgari vasıf ve şartları İl Müdürlüklerince belirlenir ve ilan edilir. Asgari vasıf ve şartları belirlenenlerin dışındaki ağların kullanılması yasaktır.” hükmü gereği; İlimiz iç sularında kullanılacak ağların vasıfları İl Müdürlüğümüzce aşağıdaki şekilde belirlenerek,

  1. Bakanlık izni olmadan iç sularda gümüş balığı avcılığı dışında ığrıp ve manyat ağları (çekme ağları) ile avcılık yapılması yasaktır.
  2. Çevirme (gırgır) ve her türlü trol ağlarının tüm iç sularda kullanılması yasaktır.
  3. Van Gölü ve Erçek Göllerinde balık avcılığında kullanılacak fanyalı ve fanyasız uzatma ağlarının ağ göz açıklığı 40 mm (iki düğüm arası)‘den küçük olmayacaktır.
  4. Baraj göllerinde Sazan, Aynalı Sazan, Tatlı Su Kefali vb. balık avcılığında kullanılacak fanyalı ve fanyasız uzatma ağlarının ağ göz açıklığı 80 mm (iki düğüm arası)‘den küçük olmayacaktır.
  5. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.
  6. Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması yasak değildir.
  7. Baraj, göl ve göletlerde sürütme ağları tamamen yasak olup,  hiçbir zaman kullanılmayacaktır.

Komisyonumuzca karara bağlanmıştır.

Kaynak: Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !