Su Ürünleri Av Araçları Standart Hale Getiriliyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Su Ürünleri Av Araçları Standart Hale Getiriliyor !

Balıkçılık ve su ürünleri avcılığında kullanılan av araçları, hazırlanan mevzuatlara uygun olarak standart hale getirilecek.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda bu konuda hazırlanan teknik talimatlar, yönetmelikler ele alınarak ilçe müdürlükleri teknik personellerine bilgilendirme yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Gürdal ERSOY, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden konu uzmanı teknik personellerin katıldığı toplantıda, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığında Kullanılan Av Araçlarının Markalanması Talimatı’nın yayınlandığını belirterek, “23 Mart 1971 tarihli ve 13799 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, 10 Mart 1995 tarihli ve 22223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Su Ürünleri Yönetmeliği ile 22 Ağustos 2020 tarihli ve 31221 sayılı  Resmi Gazete’de yayımlanan 5/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğe dayanılarak Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığında Kullanılan Av Araçlarının Markalanması Talimatı yayınlanmıştır. Bu talimata göre av aracı sahibi veya sahiplerinin belirtilmesi, av aracının mevzuata uygun olarak standart hale getirilmesi, kontrol işlemlerinin etkinleştirilmesi ve daha pratik hale getirilmesi amaçlanıyor” dedi.

Toplantıda ilçe müdürlüklerinden katılan teknik personellere, Su Ürünleri Mühendisi Murat UZUN ile Balıkçılık Teknoloji Mühendisi Ömer Çağrı YEDİGÖZ tarafından talimatla ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

KAYNAK: Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !