Kayseri’de Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kayseri’de Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor !

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz Denetim Görevlileri tarafından 09.05.2022 tarihinde, İlimiz Anbar Mahallesi Boğazköprü – Organize Sanayi arasında bulunan Polis Kontrol Noktası yol güzergâhında 22:00 ile 24:00 arasında su ürünleri nakil vasıtalarına yönelik rutin denetimler yapılmıştır.

Denetimlerde bizzat bulunan İl Müdürümüz Mustafa Şahin açıklamasında: “Denizlerden ve İç sulardan avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin, karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere, toptan satış merkezi, su ürünleri hali, soğuk hava deposu ve işleme tesisine naklinde resmi belgelerinin alınması zorunludur.

Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin yasak yerlere nakledilebilmesi için avlanmanın yapıldığı yerin il veya ilçe müdürlüğünden Menşei Belgesinin alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur. Menşei Belgesi alınarak, avcılığın yasak olduğu yerlere sevk edilen su ürünleri için, satışın yapılacağı yerin il/ilçe müdürlüğünden ayrıca izin alınması zorunludur.

Denetimler esnasında bu maddelere uymayan bir nakil aracında, 56 kasa içerisinde yaklaşık 1.500_kg sazan balığının,  1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak zaman yasağına uymadığı ve nakil/menşei belgesi bulunmadığı tespit edilmiştir. İlgililer hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu 36. maddesine istinaden idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Yasal olmayan yollarla balık nakleden, dağıtım yapan kişilerin karşısında hem ekiplerimiz hem de emniyet güçlerimiz ile durmaya devem edeceğiz. Gıda güvenliği ve halk sağlığı konusunda kontrollerimizi kesintisiz yapmaya devam ediyoruz. Bu balıklar milli servet, önümüzdeki nesillere sürdürülebilir bir balıkçılık anlayışı aktarabilmenin mücadelesini veriyoruz.”

Tüm vatandaşlarımızdan satın alacakları balıkları daha sağlıklı tüketebilmeleri için duyarlı olmalarını ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden ALO 174 Gıda Hattını ve İl Müdürlüğümüzün 0352 3382144 numarasını aramalarını rica ederiz.

KAYNAK: Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !