Samsun’dan Çin’e Alabalık İhraç Edilecek

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Samsun’dan Çin’e Alabalık İhraç Edilecek

​Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde Muğla, Aydın, İzmir, Trabzon ve Samsun illerini kapsayan ve 9 gün süren Su Ürünleri İhracatına yönelik misyon ziyaretinin kapanış toplantısı İl Müdürlüğümüz de gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürümüz Sayın Nail KIRMACI yaptığı açıklamada; Ülkemizde faaliyet gösteren alabalık yetiştiriciliği çiftlikleri ile su ürünleri işleme tesislerini kapsayan 18-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Çin Halk Cumhuriyeti misyon ziyaretinin son ayağı ilimizde bulunan SASTAŞ Samsun Soğuk Hava Tesislerinin ziyareti ile başlamıştır. Samsun’da faaliyet gösteren tesisi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti heyeti önce tesisin genel işleyişi hakkında şirket yöneticilerinden bir brifing almış sonrasında ise tesisi gezmişlerdir.

Öğleden sonra gerçekleştirilen kapanış toplantısında Çin Halk Cumhuriyeti heyet başkanı yapmış olduğu değerlendirme konuşmasında ülkemizde faaliyet gösteren su ürünleri tesislerini gerek fiziki yapıları gerekse insan sağlığı açısından yapılan iyi hijyen uygulamaları açısından oldukça başarılı bulduklarını ifade etmişlerdir. Heyet başkanı ayrıca ülkemizden alabalık ihracatı için gerçekleştirdikleri bu ziyaret sonucunda ülkelerine sadece alabalık ve alabalık ürünlerini değil, diğer su ürünleri gruplarını da almayı planladıklarını ve dönüşlerinde kendi ülkelerinde ki yetkili otoriteye verecekleri detaylı raporda bunu özellikle belirteceklerini ifade etmişlerdir. Heyet ayrıca, ülkemizin su ürünleri yetiştirme ve işleme tesislerinin dünya ve Avrupa standartlarında çalıştırıldığını ve denetlendiğini, kendilerinin bunu yerinde tespit ettiklerini ifade etmişler ve bu durumdan oldukça memnun kalmışlardır.” dedi.

Kapanış toplantısına bakanlığımızı temsilen Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sayın Harun SEÇKİN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Sayın Özerdem MALTAS ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Nail KIRMACI katılmışlardır. Sayın Harun SEÇKİN ve Sayın Özerdem MALTAŞ yapmış oldukları konuşmalarda heyetin ülkemizi ziyaretinin hem iki ülke arasında ki dostane ilişkileri geliştirmesi hem de ikili ticaretimizin büyütülmesi hedeflerine katkı sağladığını ifade etmişlerdir. Ayrıca Genel Müdür yardımcımız Sayın Harun SECKİN heyetin yapmış oldukları denetim ziyaretleri neticesinde memnun kalmalarının kendilerini de mutlu ettiğini, ülke olarak su ürünleri tesislerimizin hedeflerinin her geçen gün arttığını ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bu hedeflerin gerçekleştirilmesi aşamasında her türlü desteği vermek konusunda yoğun bir mesai harcadıklarını belirtmişlerdir.

İl Müdürümüz Sayın Nail KIRMACI ise, Samsun ili adına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirmiş, ilimizin su ürünleri potansiyeli açısından Türkiye’de ciddi bir yerinin olduğunu ve üretilen ürünlerin başta AB ülkeleri olmak üzere büyük çoğunluğunun çeşitli ülkelere ihraç edildiğini ifade etmiştir. Ayrıca ilimiz ve bölgemiz ürünlerini içeren hediye sunumu yapılmıştır.

KAYNAK:

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !