Rize’de Alabalık Tesisleri Modernleştiriliyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Rize’de Alabalık Tesisleri Modernleştiriliyor !

​İl Müdürlüğümüz ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında yürütülen Rize İli Alabalık tesisleri modernizasyonu projesi kapsamında dağıtım töreni düzenlendi. Proje kapsamında hali hazırda faaliyette bulunan alabalık tesislerinin modernize edilmesi, daha hijyenik ve hastalıktan ari bir şekilde üretim yapılması sağlanarak su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliği hedeflenmektedir.

Proje kapsamında 9 adet üreticimize toplamda 33 Kuluçka Dolabı, 26 Yavru büyütme havuzu, 15 canlı balık Taşıma Nakil Tankı, 2 PH Metre ve 3 Yavru Boylama Makinesinden oluşan 79 parça ürünün dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İl müdürlüğümüz tarafından uygulanan bu proje DOKAP tarafından finanse edilmekte olup, proje bütçesi 1.996.000 TL’dir.

Rize Valisi Çeber; Projenin planlanmasında, hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İl Tarım Müdürümüz ve ekibini canı gönülden kutluyorum. Bu tür faaliyetlerde hep beraber çalışmaktan keyif alıyorum. Dekanımızı, Üniversitemizi tebrik ediyorum. Hep destek olan Dokap Başkanımızı tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Siz kıymetli üreticilerimizi özel olarak tebrik ediyorum. Buranın organize edilmesine, yapılmasına vesile olan sizlersiniz. Sizler olmasanız bunların hiç birini konuşamayız. Dolayısıyla sizleri özellikle tebrik ediyorum. Azminizi, kararlılığınızı kaybetmeyin. Zaten kaybetmezsiniz Rize’liler olarak ama hep beraber aşılması gereken sorun varsa mücadele ederek hep birlikte aşarız. Bu günkü teslimi yapılacak ürünlerin de hepinizin işlerini kolaylaştırmasını Allahtan niyaz ediyorum. İnşallah hem daha rahat çalışırsınız, hem daha verimli olur, daha ekonomik olur. Sizlere daha sağlıklı, daha güzel çalışma imkânları sunar. Bu yolda emek sarf eden herkese ayrı ayrı tebrik ve teşekkür ediyorum. Şimdiden hepinizin yeni yılını kutluyorum.” Dedi.

Dağıtım Törenine Rize Valisi Kemal Çeber, Hanımefendi Neslihan Ayan Çeber, İl Müdürü Murat Genc, Müdür Yardımcısı Selda Dalgıç, Dokap Başkanı Hakan Gültekin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Göktuğ Dalgıç, Rize İç Su Ürünleri Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Memoğlu ve üreticiler katıldı.

KAYNAK: Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !