Vira Bismillah, Ya Rezzak…

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Vira Bismillah, Ya Rezzak…

2020-2021 Su ürünleri av sezonu açıldı.

2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu Erdek Çakıl Mahallesinde düzenlenen program ile açıldı.

Balıkçılar 2020-2021 su ürünleri av sezonunun başlamasıyla “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı.

Erdek Çakıl Mahallesinde düzenlenen programa Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, protokol üyeleri, davetliler ve balıkçılar katıldı.

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan, Tarım ve Orman Bakanlığının su ürünleri üretimine verdiği önemi vurgulayarak 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonunun tüm balıkçılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Müdürü Candan yaptığı konuşmada;

“Su Ürünleri Av Sezonu Açılışını kutlarken, mevcut sorunların farkında olup, bu sorunları dile getirmeyi ve çözüme kavuşturmayı bir görev biliyoruz. Mevcut sorunları çözüme kavuşturmak adına İl Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz ve 7/24 balıkçılarımızın emrindeyiz.

İlimizde kayıtlı denizlerimizde 971 ve iç suda 223 olmak üzere toplam 1.194 adet tekne bulunmaktadır.

Su Ürünleri yetiştiricilik desteklemelerinin başladığı 2004 yılından bu güne il genelinde 1 Milyon 650 bin ₺ destekleme ödemesi yapılmıştır.

Akdeniz’de 15 Nisan-15 Eylül, diğer denizlerde 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında trol avcılığı yasaktır.

Akdeniz’de 15 Nisan-15 Eylül tarihleri arasında, diğer denizlerde 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile avcılık yasaktır.

Marmara, Boğazlar ve Edremit Körfezi her türlü trol avcılığına kapalıdır.

Bütün karasularımızda ığrıp, trata, tarlokoz, manyat ve benzeri sürütme ağları ile su ürünleri avcılığı ve bu ağları kullanmaya yarayacak donanımların balıkçı gemisinde bulundurulması yasaktır.

Marmara’da karides avcılığında kullanımına izin verilen manyat ile karides avcılığı için getirilen düzenlemelere uymak şartıyla karides avcılığı serbesttir.

Algarna, Ege ve Akdeniz’de tamamen yasaktır. Karadeniz’de deniz salyangozu, Marmara’da ise karides avcılığı dışında yasaktır.

Tüm bu gelişmeler ışığında Balıkesir, verimli toprakları, sulama imkânları, denizleri ile tarım, hayvancılık ve su ürünleri üretiminde büyümeye devam etmektedir.

İlimiz tarımını “Tarımın Bereketlendiği Şehir Balıkesir” sloganı ile bulunduğu noktadan daha ileriye taşıyarak, sürdürülebilir üretim, yeterli ve güvenilir gıdaya erişim yolunda Su Ürünleri Av Sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diliyor saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Bir sene sabrettik, Deniz hasretiyle bekledik, Hazırlıklar tamam ve nihayet, Vira Bismillah, Ya Rezzak…”  dedi.

Programda yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek açılış kurdelesini kesip, dualar eşliğinde 2020-2021 Su Ürünleri Avlanma sezonunu başlattı ve Çakıl Mahallesi tekneleri büyük bir coşkuyla denize açıldı.

Haber & Fotoğraf: Mehmet Çelik

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !