Ordu’da 2023 Yılı Su Ürünleri Kontrol ve Denetimleri !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ordu’da 2023 Yılı Su Ürünleri Kontrol ve Denetimleri !

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 2023 yılında bin 233 adet denetim gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; ” Bakanlığımızın su ürünleri politikalarının ana hedefi; deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir şekilde işletmektir. Unutulmamalıdır ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir. İlimizde 2023 yılında avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı 40 bin 730 ton, yetiştiricilik üretimi ise 5 bin 812 ton olarak gerçekleşmiştir” dedi.

2023 yılında su ürünleri denetim ekiplerimizin çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Müdürümüz; “İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2023 yılında da yoğun mesai harcadı. Ekiplerimiz, su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde denetimler gerçekleştirdi. Bunların yanında çapraz ve eş zamanlı olarak yapılan kontrollerle denetimlerin etkinliği artırıldı” ifadelerini kullandı.

2023 yılında bin 233 adet denetim yapıldığının altını çizen İl Müdürümüz; “Ekiplerimiz tarafından yapılan bu denetimlerde 28 kişiye idari yaptırım uygulanmış olup, ayrıca 1 adet kalkan ağına, 6 adet serpme ağına, 2 adet pintere,  110 metre uzatma misina ağına ve 199 kg su ürünlerine el konulmuştur” dedi.

“2024 yılında da ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam edecek” diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; “Balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık için yasalar ile getirilen düzenlemelere uymaları ve cezai işleme maruz kalmamaları önem arz etmektedir. Kurallar ancak uygulandığı zaman etkili olabilmektedir. En mükemmel yasayı hazırlasanız dahi eğer etkin bir denetim mekanizmanız yoksa istenilen başarıyı elde etmeniz mümkün değildir. Bunun için denetimlere ve kontrollere devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK: Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !