Ordu İlimizde Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
5
(1)

Ordu İlimizde Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor !

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla yapılan denetimler aralıksız devam ediyor.

Su ürünleri denetim ekiplerimizin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; “İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekipleri, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2023-2024 av sezonunun başladığı 1 Eylül tarihinden bu güne kadar yoğun mesai harcadı. Ekiplerimiz, su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde denetimler gerçekleştirdi. Bunların yanında çapraz ve eş zamanlı olarak yapılan kontrollerle denetimlerin etkinliği artırıldı” ifadelerini kullandı.

1 Eylül 2023 tarihinden itibaren yoğun denetimlerin yapıldığını belirten İl Müdürümüz; “Ekiplerimiz tarafından 2 ay gibi kısa sürede 420 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu denetimlerde 13 kişiye idari yaptırım uygulanmış olup, 144 kg su ürünlerine el konulmuştur” dedi.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurgulayan İl Müdürümüz; “İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliği içerisinde denetimlerimiz aynı özveri ile devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK: Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 5 / 5. Oy sayısı: 1

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !