Muğla’da Balıkçı Barınakları Kooperatiflere 10 Yıllığına Kiralandı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Muğla’da Balıkçı Barınakları Kooperatiflere 10 Yıllığına Kiralandı !

​Muğla İli geneli kiralama süresi sona eren Bozburun, Datça, Palamutbükü ve Hayıtbükü Balıkçı Barınaklarının kiralama işlemleri Muğla İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yapıldı.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununda yapılan değişiklik ile balıkçı barınaklarının kiralama işlemleri İl Müdürlüklerine devredildiğinden Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda işlemler gerçekleştirildi.

Kiralama süreleri sonra Marmaris İlçesi Bozburun Balıkçı Barınağını S.S. Bozburun Su Ürünleri Kooperatifi, Datça İlçesinde bulunan Datça Balıkçı Barınağını S.S. Datça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi,  Palamutbükü Balıkçı Barınağını S.S. Cumalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi, Hayıtbükü Balıkçı Barınağını ise S.S. Mesudiye Su Ürünleri Kooperatifi 10 yıl süre ile işletmek üzere kiraladı. Balıkçı Barınaklarının işletilmesi ile ilgili her türlü sorumluluk İşletmeci Kooperatiflere verildi.

Balıkçı Barınakları Balıkçıların Güvenli Limanıdır.

Konuya ilişkin olarak İl Müdürü Barış Saylak ” Muğla İli en uzun kıyı şeridine sahip il olarak 11 balıkçı barınağına, 1148 balıkçı teknesine, 4173 ticari avcılık ile 2827 amatör balıkçımız mevcut  Denizlerimizi korumak ve balıkçı barınaklarının balıkçılarımızın güvenli limanı olarak devamını sağlamak görevimiz. Bu anlamda 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre balıkçı barınaklarının kiralama işlemleri İl Müdürlüklerine devredildiği için kiralama süresi dolan barınakları, İl Müdürlüğü olarak  4 adet balıkçı barınakları balıkçılarımızın güç birliği oluşturduğu tüzel kişiliklere yani kooperatiflerimize kiraladık. Marmaris İlçesi Bozburun Balıkçı Barınağını S.S. Bozburun Su Ürünleri Kooperatifi, Datça İlçesinde bulunan Datça Balıkçı Barınağını S.S. Datça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi,  Palamutbükü Balıkçı Barınağını S.S. Cumalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi, Hayıtbükü Balıkçı Barınağını ise S.S. Mesudiye Su Ürünleri Kooperatifi 10 yıl süre ile işletmek üzere kiralamadık. Süresi tamamlanmak üzere olan Akyarlar ve Körmen (Karaköy) Balıkçı Barınaklarının ise kiralama işlemleri devam ediyor. En kısa süre içerisinde kiralama işlemleri gerçekleştirileceğiz. Balıkçılarımızın güvenli limanı olan barınakları gerçek sahipleri yani Su ürünleri kooperatiflerimizin kiralaması hem kooperatiflerin kalkınmasında önemli rol oynamakta hem de balıkçılarımızın ekmek teknesine ve bölgesine daha iyi sahip çıkacağından denizlerin sürdürülebilirliği ve balıkçılığın devamının sağlanması açısından önem arz etmektedir. Kooperatif ve balıkçılarımız İl Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ve her desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmelerini isterim. Kiralama işlemlerinin Muğla’mıza  ve balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

KAYNAK: Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !