Kuşadası’nda 10 Ton Hayalet Ağ Denizden Çıkarılıyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kuşadası’nda 10 Ton Hayalet Ağ Denizden Çıkarılıyor !

Aydın İli Kuşadası İlçesi Güvercinada’nın kuzey yakasında 10 ton ağrlığındaki hayalet ağ denizden parça parça çıkarılıyor.
Yaklaşık 10 yıl önce Kuşadası’nda faaliyet gösteren Kibar İsimli Gırgır gemisinin, bakım için bırakmış olduğu bir takım gırgır ağı, fırtına çıkması neticesinde denize dökülmüştü. Gemi sahipleri, 400 Bin TL. değerindeki ağlarını denizde bırakmak istememiş, denizden çıkarmak için yoğun çaba göstermişler, ancak başarılı olamamışlardı. Geçmiş yıllarda ağ’ın % 20 lik kısmı Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalgıç ekiplerinin zaman zaman yaptığı dalışlarda parça parça çıkarmışlardı. Denizde kalan diğer ağlar için Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış, “Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi” projesi kapsamında değerlendirilerek çıkarılması için girişimlerde bulunulmuştu. Gerekli çalışmalar Kuşadası İlçe Müdürlüğü öncülüğünde 12 Ağustos 2021 tarihinden itibaren başlatılmıştır. Ağ’ın bulunduğu bölgeye Kuşadası Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekibince dalış yapılmış ve ağ’ın 8-10 ton ağırlığa sahip olduğu belirlenmiştir.
Ağ’ın 5-6 tonluk kısmı da yine Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalgıç ekipleri tarafından denizde yapılan uzun çalışmalar neticesinde bohçalama yöntemi ile toparlanmış, Egeport Kuşadası Liman İşletmesine ait römorkör ile Liman içine çekilmiş, Kuşadası Belediyesi tarafından temin edilen vinç ve kamyon aracılığı ile de denizden alınmıştır.
Ağların kalan kısmının temizlenmesi işlemlerine, emeği geçen paydaş kamu kurum ve kuruluşlar ile birlikte organize olarak devam edilmektedir.
Temiz Çevre, Temiz Deniz, Sağlıklı Balık…

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !