Malatya Göletlerinde Balıklandırma Çalışmaları !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Malatya Göletlerinde Balıklandırma Çalışmaları !

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İlimizdeki göletlere yavru balık bırakıldı.

Balıklandırma faaliyetine Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik ile teknik personeller katıldı.

Su Kaynaklarının Balıklandırılması çalışması ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit; “Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilen sazan yavruları İlimiz Kuluncak Sofular Göleti, Bicir Göleti, Akçadağ Medik, Battalgazi Orduzu Göleti, Battalgazi Margap Göleti, Battalgazi Yukarı Yaygın Göleti, ve Hekimhan Güzelyurt Göletine toplam 50.000 adet yavru balık bırakmış bulunmaktayız. Su kaynaklarının balıklandırılması balık neslinin korunması için önemli katkı sağlamaktadır. Bundan dolayı balık neslinin korunması ve gelecek nesillere canlı balık bırakılabilmesi için kaynakların kirletilmemesi ve bilinçsiz balık avcılığının önlenmesi konularında vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.

KAYNAK:   Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !