Trabzon’da Denetimlerde 20 Ton Hamsiye El Konuldu !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Trabzon’da Denetimlerde 20 Ton Hamsiye El Konuldu !

Balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri denetim ekibi tarafından Su Ürünleri Kontrol ve Denetim faaliyetleri devam ediyor. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personellerince; 2023 yılında karaya çıkış noktaları, nakil güzergâhları, işleme ve değerlendirme tesisleri, su ürünleri balık hali ve perakende satış yerlerinde 1188 adet denetim gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan: ’’1 Eylül itibariyle denize açılan balıkçı gemileri avcılığa başladı. Avcılığın başlamasıyla birlikte İl Müdürlüğümüz personelleri de 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde denetimlerine hız verdi. Yapılan 1188 adet denetim sonucunda; 17 kişiye toplamda 439.235,00 TL İdari Para Cezası işlemi uygulanmıştır. Ayrıca 20 ton hamsi balığına mevzuatta yer alan limitlerin altında olması nedeniyle el konularak mülkiyeti kamuya geçirme kararı alındı.
Müdürlüğümüze ait Kontrol- 1 gemisi ile Kalkan Balığı av yasağına aykırı şekilde avcılık yapmak üzere denize bırakılan yaklaşık 5000 metre 5 takım ağa el konulmuş; ağlarda bulunan ve hala canlı olan 5 adet kalkan balığı denize bırakılmıştır. Denetimlerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin devam etmektedir.’’ Dedi.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !