Kırşehir İli Hirfanlı Baraj Gölü Balık Yetiştiriciliğinde İddialı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kırşehir İli Hirfanlı Baraj Gölü Balık Yetiştiriciliğinde İddialı !

 

 

 Hirfanlı Baraj Gölünde, Aksaray ve Ankara İl Tarım Orman Müdürlükleri Su Ürünleri ekipleriyle birlikte 12 Mayıs 2020 tarihinde ortaklaşa yapılan denetim ve kontrol çalışmalarına İl Müdürümüz Kenan Şahin de katılarak destek vermiştir.
        Kontrol çalışmalarına katılan İl Müdürü Kenan ŞAHİN kontrol çalışmalarından sonra Hirfanlı Baraj Gölünde faaliyet gösteren Alabalık Yetiştiriciliği tesislerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
        Burada yaptığı açıklamada: “İlimiz kırsal Toklumen köyünde 4 adet balık yetiştiriciliği tesislerinde yaklaşık 2500 ton Gökkuşağı Alabalık üretimi yapılmaktadır. Gölümüz avcılık ve yetiştiricilik potansiyeli bakımından çok zengindir. Bu nedenle tesisler bizim için çok önemli olup; bunlar ülkemizin milli servetidir. Burada hem ekonomimize hem de istihdam noktasında yöre halkına katkısı büyüktür. Ayrıca Balıketi protein bakımından hayvansal gıdalara göre daha iyi, besleyici, lezzetli ve hazmı kolay olduğu için vatandaşlarımızın balıketini daha çok tüketmelidir.” Diyerek sözlerini bitirdi.
İl Müdürü Kenan ŞAHİN yaptığı açıklamalarından sonra, balıkların yaz hastalıklarına karşı aşılanmasını yerinde görerek aşılama çalışmalarına katılmış, kendisi de bizzat aşılamayı uygulamıştır.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !