63 İlde Su Kaynaklarına 5 Milyon Sazan Balığı Bırakılacak !

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Haberleri
0
(0)

63 İlde Su Kaynaklarına 5 Milyon Sazan Balığı Bırakılacak !

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla Covid-19 salgını esnasında da tarımsal faaliyetler kesintiye uğramadan devam ediyor. Gıda güvenliği ve arzının öneminin iyice anlaşıldığı pandemi ortamında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen 5 milyon adet sazan 13-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında 63 ilde, 766 adet kaynağa bırakılacak. Bakanlığın faaliyetleri kapsamında kaynaklara bırakacak balık sayısı yıl içinde 40 milyon adede ulaşacak.

1959 yılında başlatılan balıklandırma programları kapsamında son on yılda büyük çoğunluğu sazan olmak üzere, doğal alabalık, çipura, levrek, kalkan, granyöz, mersin balığı, lahoz, yayın balıklarından 350 milyon adet balık kaynaklarımıza bırakıldı. Bakanlığımızın yürüttüğü balıklandırma programı ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, kıyı balıkçılığıyla, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir.

Balıklandırma programın başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kez üremesine imkân verilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanun” uyarınca kaynaklarımızın korunması için Bakanlığımızın izni olmadan  balıklandırma yapılmaması, izinsiz balıklandırma yapılması durumunda kişilere 10.000, kurumlara 20.000 TL  ceza uygulaması olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK: Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !