İstanbul’da Balıkçılık Sektörüne İlişkin Çalıştay Düzenlendi !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İstanbul’da Balıkçılık Sektörüne İlişkin Çalıştay Düzenlendi !

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektöründe Yaşanan Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, balıkçılık sektöründe yaşanan sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla İstanbul’da balıkçılık istişare çalıştayı düzenledi. Çalıştay, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edildi.
20 Ocak 2024 tarihinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Çalıştay, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Naiboğlu’ın açılış konuşması ile başladı.
Meclis Araştırması Komisyonu​ Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel, balıkçılık sektörünün Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli bir sektör olduğunu belirterek, sektörün karşılaştığı sorunların çözümü için TBMM olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalıştayda, endüstriyel balıkçıların, küçük ölçekli balıkçıların ve su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri sahiplerinin sorunları ele alındı.
Çalıştaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu üyesi Milletvekilleri, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Hüseyin Akbaş, Sahil Guvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Kuzey Marmara Grup Komutanı SG Bnb. Ziya Gürsoy, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri,  Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkileri, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya,  İMEAK Deniz Ticaret Odası 01 nolu Balıkçılık Faaliyetler Komite Başkanı Murat Kul, İMEAK Deniz Ticaret Odası 02 nolu Balık Yetiştiricileri Komitesi Başkanı Abdullah Denizer, Deniz Ürünleri Avcılığı Üretici Birlik Başkanı Nihat Işık, İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Yalçın, İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği (İSKOMDER) Başkanı Metin Akçay, İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği (DEMBİR) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Bal​, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Rasim Mazlum, Sağdıçlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sağdıç, Grup Sagun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğulcan Kemal Sagun,  İSYÖN A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Arpa,​ İstanbul’da faaliyet gösteren su ürünleri kooperatif başkanları ve su ürünleri işletme temsilcileri katıldı.
Balıkçılık sektörünün mevcut durumu, sorunları, çözüm önerileri, gelecek vizyonu ve beklentileri hakkında fikir paylaşımında bulunmak üzere düzenlenen çalıştayda, komisyon üyeleri sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Çalıştay sonrasında Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret eden komisyon, burada balıkçılarla sohbet etti ve halin işleyişine dair bilgi edindi. Komisyon ayrıca İSYÖN A.Ş. yetkilileri ile de görüşerek Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.​
Komisyon, çalıştay öncesi İstanbul İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği (DEM-BİR), Rumelifeneri Su Ürünleri Kooperatifi ve Fatih Kocamustafapaşa Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek balıkçılarla görüştü. İstanbul’daki çalışmalarına yarın da devam edecek komisyon, sektörünün durumunu değerlendirmek ve rapor hazırlamak üzere Ankara’ya dönecek.​

KAYNAK: İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !