İstanbul Kadıköy’de Balık Tezgahları Denetlendi !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca Beraberindeki Ekiple, Kadıköy’de Balık Tezgahlarında Denetime Çıktı

Denizlerdeki balık bolluğunun devam edebilmesi için İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından perakende satış yapan tezgahlara sıkı denetimler yapılıyor. İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca beraberindeki ekiple, Kadıköy’de bulunan balık çarşısında denetim yaptı. Denetimlerde satışa sunulan balıkların yasal boyda olup olmadığı kontrol edildi.

Satana 5,  Depolayana 10 Bin Lira Ceza

Balık tezgahlarını tek tek kontrol eden İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Sürdürülebilir balıkçılık için bu denetimler şart. Her balık belirli büyüklüğe geldiğinde yumurta bırakabiliyor. Her bir balığa bir kere üreme fırsatı vereceğiz ki bizden sonraki nesiller bu balıkları yesinler. Herhangi  bir usulsüzlükle karşılaştığımız zaman balıklara el koyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu el konulan balıkların tekrar satışı yapılıyordu. Şimdi direkt mülkiyeti kamuya geçirilip, hayır kurumlarına bağışlanıyor. Satana 5 bin lira, depolayana da 10 bin lira ceza yazılıyor. Eğer denizde tespit edilirse teknenin büyüklüğüne göre 5 ile 50 bin lira arasında para cezası veriliyor” dedi.

KAYNAK:  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !