Elazığ ! 2018-2019 Yılı Su Ürünleri Avlanma Sezonu Balıkçılarımıza Hayırlı Olsun …

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Elazığ ! 2018-2019 Yılı Su Ürünleri Avlanma Sezonu Balıkçılarımıza Hayırlı Olsun …

2018- 2019 yılı su ürünleri av sezonu İçme Köyünde düzenlenen etkinlik ile açıldı.

Düzenlenen etkinliğe; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcıları Vedat ERGÜN, İsmail GÜRBÜZ,  Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN, Kurum ve Şube Müdürleri, İçme Karakol Komutanı Hakan BİLİR, Kooperatif Başkanları, STK temsilcileri, Teknik Personel, Muhtarlar ve balıkçılar katıldı.

İl Müdürü Turan KARAHAN yaptığı açıklamada; “1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasındaki su ürünleri av yasağı süresince teknik personelimiz; 2 kontrol teknesi, 15 denetim personeli ile 24 saat esaslı su ürünleri av yasağı denetim ve kontrol görevi çerçevesinde 215 adet denetim ve kontrol gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde kaçak avcılık yapan 29 kişiye toplam 32 bin  TL idari para cezası uygulandı. Denetimlerde yaklaşık 2000 kg canlı balık suya iade edilirken, 1600 kg balık insan tüketimine uygun olmadığından imha edildi. Ayrıca çeşitli vasıflarda yaklaşık 20.000 metre uzatma ağı ele geçirildi” dedi.

KARAHAN konuşmasının devamında; 1 Temmuz itibari ile başlayan, su ürünleri avlanma sezonunda ticari ve amatör balıkçıların,  su ürünleri avcılığını düzenleyen 4/1 ve 4/2 numaralı tebliğleri doğrultusunda hareket ederek tür, boy, zaman ve av araçları bakımından getirilen kural ve hükümlere uyması gerektiğini, bunun su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN ise, ” 2018-2019 yılı Su Ürünleri Avlanma sezonunun hayırlı olmasını,  avlanma sezonunda balıkçılarımızın kurallara uygun sürdürülebilir balıkçılık yapmasını,  diliyorum” dedi.

Kooperatif başkanları da avlanma sezonunun ilimize hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından İl Müdürlüğümüz tarafından Kooperatif başkanları adına Emin İŞÇİOĞLU’na plaket takdimi edilirken, İl Müdürü Turan KARAHAN ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa TUĞYAN’a Amatör Balıkçılar Derneği tarafından plaket takdim edildi.

 

KAYNAK:  ELAZIĞ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !