Gürcistan Sularındaki Hamsi Varlığını Araştırıyor

Su Ürünleri Enstitülerinden Haberleri
0
(0)

Gürcistan Sularındaki Hamsi Varlığını Araştırıyor

Enstitümüz, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünden 15 bilim insanı, Sürat Araştırma-1 Gemimiz ile Gürcistan sularında 10 gün süreyle hamsi varlığını araştıracak.

Enstitümüz, balıkçılık faaliyetlerinin önemli bir kısmının gerçekleştirildiği Karadeniz’de akustik yöntemlerle, ekonomik öneme sahip pelajik balık türlerinin stok tahminine yönelik çalışma yürütüyor.Çalışma kapsamında hamsi, istavrit ve çaça inceleniyor ve bu türlere ait biyolojik özellikler, göç davranışları ve yaşam döngüleri değerlendiriliyor.

Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanlığı, Avrupa Birliği Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu Karadeniz Çalışma Grubu aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanlığından Enstitümüz’ün Gürcistan sularındaki hamsi stoklarını araştırması için teknik destek istedi.

Bu amaçla; Enstitümüz, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünden 15 bilim insanı ve gemi personeli, 17 Aralık 2018 günü Enstitümüz’e ait Sürat Araştırma-1 Gemisi ile Gürcistan’da 10 gün süreyle araştırma yapmak üzere yola çıktı.

Gemi Batum’a ulaştığında 3 kişilik Gürcü bilim insanı da araştırma ekibine katıldılar.

Göç eden bir balık olması dolayısıyla Türkiye ve Gürcistan arasında paylaşılan balık durumunda bulunan hamsinin stokları hakkında detaylı bilgiye ulaşılması bakımından Gürcistan sularında çalışma yapmak önem arz etmektedir. Araştırma bakanlık tarafından yurt dışında yapılan ilk balıkçılık araştırma seferi olması nedeniyle de büyük önem taşımaktadır.

KAYNAK:

Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !