Geleceğin Anneleri Balık Tüketiyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Geleceğin Anneleri Balık Tüketiyor !

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Geleceğin Anneleri Balık Tüketiyor” adlı etkinlik Hasan Gülişan Arseven Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL’ün yanı sıra Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yıldıray İSTANBULLU,İl Müdür Yardımcısı Esra UZUN, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan ÇOKGEZER, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet KÖSE,Şube ve İlçe Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Programa Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Akın BELGEN’in öğrencilere “Balık Tüketiminin Önemi” üzerine verdiği bilgilendirme toplantısı ile başladı.
Toplantının ardından okuldaki öğrenciler arasında “Balık Tüketiminin İnsan Sağlığına Etkileri” konulu resim yarışması düzenlendi. Resim yarışmasına katılan öğrencileri protokol üyeleri tebrik etti.
Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Konuşmalarda söz alan İl Müdürü AYGÜL “ İlimiz balıkçılık ve su ürünleri konusunda ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi. Amacımız üretimimizi arttırarak daha iyi hedeflere ulaşmak.
Bildiğiniz üzere balık eti besleme değeri açısında oldukça yüksek değerlere sahip. İnsan vücudunun büyümesi için gerekli mineral maddeleri fazlasıyla içermekte. Sizin ve çocuklarımızın büyümesi için balık etinin tüketimi çok önemli.
Bugün buradaki etkinlikte geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın doğru beslenmesine katkıda bulunarak daha sağlıklı bir gelecek hedefliyoruz.
Amacımız yetişkinlerimizin ve çocuklarımızın haftada 2 defa balık tüketmesini sağlamak. İnşallah bu eğitimden sonra balık tüketiminde daha fazla artışı sağlamış oluruz. Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor,programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”dedi.
Hasan Gülişan Arseven Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Huriye BALTACIOĞLU ise konuşmasında böyle bir organizasyonda yer aldıkları için tüm paydaş kurumlara teşekkür etti.
Protokol konuşmalarının ardından öğrencilere balık ekmek ikramıyla program sona erdi.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !