Bursa’da Karada ve Denizde Eş Zamanlı Su Ürünleri Avcılığı Denetimleri Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Bursa’da Karada ve Denizde Eş Zamanlı Su Ürünleri Avcılığı Denetimleri Yapıldı !

Bursa balık halinde gece gerçekleştirilen denetimde 313 kutu istavrit (Kraça) ve 1 kasa bakalyaroya ​ el konuldu, 3 kişiye idari para cezası uygulandı. Eş zamanlı olarak denizde yapılan denetimde ise asgari boy sınırının altında olduğu tespit edilen 500 kg istavrit, hamsi ve sardalya canlı olarak denize bırakıldı.

Av sezonunun açılmasıyla birlikte balık halinde yürütülen denetimler titizlikle devam ediyor. Denetim esnasında hale getirilen balıklar boy, ağırlık ve tür yasağı bakımından inceleniyor, nakil belgelerinin uygunluğu ve hijyen koşulları denetleniyor.

Vatandaşların sağlıklı ve kaliteli balık tüketebilmesi için Bursa balık halinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş’ nin de desteği ile gece denetimi yapıldı.

Hal denetiminde 2 kişiye avlanabilir asgari boydan küçük balık nakletmek ve 1 kişiye nakil belgesi olmamak gerekçesiyle idari para cezası uygulandı. Denetim esnasında 313 kutu istavrit (Kraça) ve 1 kasa bakalyaroya (toplam 4700 kg) el konuldu. El konulan ürünler Sosyal yardımlaşma kurumuna bağışlanmak üzere Tarım A.Ş ye teslim edildi.

Hal denetimi ile eş zamanlı olarak denizde de denetim gerçekleşti. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol teknesi ile Gemlik Körfezi’nde bulunan balıkçı gemilerine yönelik denetimde ele geçirilen, boylama işlemi sonrasında asgari boy altı olduğu tespit edilen 500 kg istavrit, hamsi ve sardalya canlı olarak denize bırakıldı​.

HABER KAYNAĞI: Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !