Batman Bantlı Çöpçü Balığı İçin Çaylarda Temizlik Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Batman Bantlı Çöpçü Balığı İçin Çaylarda Temizlik Yapıldı !

Endemik bir tür olan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan ‘Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın korunması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından başlatılan temizlik çalışmaları tamamlandı.

İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Ekiplerinin kontrolünde başlatılan Sason Han Çayı ve Kozluk Çayında terk edilmiş ağların temizlenmesi çalışmaları kapsamında Kozluk Pisyar Köprüsü mevkiinde yapılan temizlik çalışmasına katılan İl Müdürümüz basına yaptığı açıklamada, Sason Han Çayı ve Kozluk Çaylarının terk edilmiş av araçlarından temizlendiğini, yapılan çalışmalarda Sason ve Kozluk Çaylarının yaklaşık 60 kilogram terkedilmiş av araçlarından temizlendiğini, Batman Bantlı Çöpçü Balığının hayatının devam etmesi amacıyla bu tür temizlik çalışmalarını önemsediklerini ifade etti.

Denizlerde, akarsularda zaman zaman avcılık yapıldığında ağ araçlarının çeşitli nedenlerle sularda kaybolduğunu anımsatan İl Müdürümüz; “Biz de ilimizde Sason ve Kozluk çaylarımızda avcılık yapıldığı zamanlarda çeşitli nedenlerle bu sularımızı kirleten hayalet avcılığa sebebiyet veren ağların temizlenmesi için bir proje başlattık.” dedi.

Hayalet ağların balık ölümlerine sebep olduğuna değinen İl Müdürümüz; ‘İlimizde endemik bir tür olan Batman Bantlı Çöpçü Balığının korunması amacıyla özellikle Sason Han Çayımızda temizlik çalışmasına başlamış olduk. Aynı zamanda Kozluk Çayımızda da yoğun bir avcılık yapıldığından dolayı buradaki akarsularımızda temizleme faaliyeti yaptık.” diye konuştu.

Sason’da 30, Kozluk’ta da 25 kilometre boyunca temizlik çalışması yapıldığını belirten İl Müdürümüz; “Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle geçen yılda da bu çalışmalarımızı yaptık. Sason Han Çayımızda bulunan Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın korunması ve hayatının devam etmesi açısından bu çalışmalar önem arz etmektedir.” diye konuştu.​

HABER KAYNAK: Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !