Burdur’da Balıkçılık Ticari Av Araçları Markalanıyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Burdur’da Balıkçılık Ticari Av Araçları Markalanıyor !

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında; Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce ticari amaçlı su ürünleri avcılığında kullanılan av araçlarının markalanarak; kayıt altına alınması ve yasadışı su ürünleri avcılığında kullanılmasının önüne geçilmesi ile ilgili talimat yayınlanmıştır.

Söz konusu talimat doğrultusunda, İlimiz sınırlarındaki tüm ticari amaçlı su ürünleri avcılığı avlak sahasında faaliyet gösteren balıkçılarımıza İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirme ve markalama çalışmaları yapılmaya başlanmıştır.

Bu kapsamında, İlimiz sınırlarındaki ticari amaçlı su ürünleri avcılığına kiraya verilmiş göl ve baraj göllerinde kullanılacak su ürünleri av araçlarının (uzatma ağı) 1 Eylül 2022 tarihine kadar markalama çalışmalarının tamamlanması hedeflenmiştir.

1 Eylül 2022 tarihi itibariyle su ürünleri kontrol ve denetim faaliyetlerinde av araçların karekod üzerinden sorgulaması yapılmaya başlanacak olup balıkçı gemisinde ve kullanım esnasında markalanmamış av aracı ya da markalanmış olmakla birlikte SUBİS’de kaydı olmayan av araçlarının bulundurulması halinde ilgilisi hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümleri doğrultusunda idari yaptırım uygulanacaktır.

Av sezonu boyunca balıkçılarımızın ilgili mevzuat hükümlerine hassasiyetle uymalarını tekrar hatırlatır, su ürünleri avcılarımıza bol kazançlı günler dileriz.

KAYNAK: Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !