Ankaraı İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ankaraı İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında uyguladığımız Balıklandırma Programı 2022 yılında da ilimiz genelinde göl, gölet, baraj ve akarsu bulunan 18 ilçede devam ediyor. Program kapsamında 18 ilçemizde bulunan 65 su kaynağına toplam 2.7 Milyon adet yavru sazan bırakıldı.
Yapılan balıklandırma faaliyetleri ile ilimiz sınırlarında bulunan su kaynaklarında, hem sürdürülebilir su ürünleri tüketimi ve su ürünleri varlığımızın arttırılması hem de istilacı türler tarafından nesli tehdit altında bulunan doğal sazan türünün (Cyprınus carpio) stoklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir.
Diğer taraftan stokların yenilenmesi ile İlimiz rekreasyon alanlarında sportif olta balıkçılığı faaliyetlerinin devamlılığı da sağlanacaktır.
18 ilçede yürütülen balıklandırma faaliyetlerinin Ayaş ayağında, Ankara Vali Yardımcımız Dr. Ayhan Özkan ve İl Müdürümüz Bülent Korkmaz da katılarak ilçede bulunan Asartepe (Çanıllı) Barajı’na 300 bin adet yavru sazan balığı bıraktı.
Balıklandırma faaliyetine katkı sağlamak için baraj çevresinde bulunan amatör balıkçılar ve STK temsilcileri ile görüşen Vali Yardımcımız Dr. Ayhan Özkan ve İl Müdürümüz Bülent Korkmaz bu çalışmaların amatör balıkçılar ve vatandaşlarımız için önemine dikkat çektiler.
İç Sularımızda 3 Yılda 5 Milyon Balık!
 
İl Müdürümüz Bülent Korkmaz da iç sularımızda amatör balıkçılığı desteklemek ve su kaynaklarında devamlılığı sağlamak için balıklandırmayı çok önemsediğimizi, bu yılkilerle birlikte son 3 yılda yaklaşık 5 Milyon adet balığın ilimiz iç sularına bırakıldığını vurguladı.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !