Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği Kursu Açıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

 İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen mesleki eğitim kursları kapsamında toplam 25 kursiyere yönelik  Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği eğitiminin açılışı müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşti. Açılışa İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, Şube Müdürü ,teknik personel ve kursiyerler katıldı.

    Elazığ İlinin 3 tarafının sularla çevrili olduğunu ve Türkiye’de Alabalık üretiminde 1. sırada olduklarını belirten KARAHAN, “Günümüzde büyük Şehirlerde zorlu iş koşullarının oluşturduğu stres, yeşil alanların azalması, doğal ortamın aşındırılması, insanları bir bakıma doğal ortamdan koparmış ve konutlarına hapsetmiştir. Artık insanlar doğal ortamı evlerine taşımaya doğru yönelmişlerdir. Bu sebeple akvaryumculuk faaliyetleri, su ürünleri faaliyetleri arasında ön plana çıkmış ve önemli bir ekonomik saha hâline gelmiştir.

    Gerçekleştirilen bu eğitimle kursiyerlerimize akvaryum sistemleri, balık türleri, üretim ve hastalıklar konusunda bilgiler verilerek, gerek hobi ve gerekse ev ortamında dahi üretim yaparak ev ekonomisine katkı sağlayacakları bir iş alanı oluşturmaları amacındayız.” dedi

 

KAYNAK:

ELAZIĞ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !