Şanlıurfa’da Üretilen Balıklar 16 İl Göletlerine Salındı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Şanlıurfa’da Üretilen Balıklar 16 İl Göletlerine Salındı !

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Balıklandırma Projesi kapsamında Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı tesislerde yetiştirilen 17 milyon yavru balık, Şanlıurfa, Kayseri, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Batman, Sivas, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat ve Kahramanmaraş’taki su kaynaklarına salındı.

Bozova ilçesindeki Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Tesisi’nde üretilerek 16 ilin su kaynaklarına bırakılacak olan Sazan ve Fırat havzasının endemik türlerinden Şabut,  yöre halkının da alternatif geçim kaynağı oluyor.

134 Hektarlık bir alan üzerinde kurulu olan tesis, 1100 metrekare kapalı alana sahip kuluçka binası, 10 beton havuz ve 22 toprak havuzu ile Türkiye’nin en büyük tatlı su balığı üretim tesislerinden biri konumunda bulunuyor.

Bu yıl Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün Şanlıurfa için belirlediği 10 milyon hedef aşılarak 17 milyon yavru üretimi gerçekleştirilmiştir.  Tesiste gelecek yıl 20 milyon Sazan, Şabut ve Fırat Turnası üretilmesi hedeflenmektedir.

KAYNAK: Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !