“Vira Bismillah” Balıkçılık Sezonu Açıldı

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

“Vira Bismillah” Balıkçılık Sezonu Açıldı

Gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2020 tarihinde başlayan genel av yasağı, 31 Ağustos gecesi itibariyle sona ererek yeni av sezonu açıldı.

İlimiz Kozlu, Kilimli ve Kdz. Ereğli Bozhane Balıkçı Barınaklarında yapılan 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu açılış programlarına İl Müdürü Vekilimiz Hasan AKCAALAN,  Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Recep KÜÇÜK, Kozlu İlçe Müdürümüz Ergin GÖK Kilimli İlçe Müdürü V. İmdat AYDIN, İl/İlçe teknik personellerimiz, Su Ürünleri Kooperatif Başkanları ve balıkçıların katılımlarıyla kurban kesilerek ve dualarla başlanarak “Vira Bismillah” denilerek açılış gerçekleştirilmiştir.

Balıkçılarımız denizlerde ve iç sularda yapılacak Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığına yönelik düzenlemeleri içeren tebliğler ile Covid-19 tedbirleri kapsamında alınacak önlemler hakkında bilgilendirildi. Balıkçılarımıza sürdürülebilir balıkçılık için avlanma döneminde boy, zaman, yer ve tür yasaklarına uyulması gerektiği hatırlatılarak yeni av sezonunun balıkçılarımız için kazasız belasız bol ve bereketli olması temennisinde bulunulmuştur.

KAYNAK: Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !