Su Ürünleri Kaynaklarımızı Balıklandırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Haberleri
0
(0)

Su Ürünleri Kaynaklarımızı Balıklandırma İle Desteklemeye Devam Ediyoruz

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin büyük önem verdiği su ürünleri sektörünün; gelişmesi, insanımıza sağlıklı ve kaliteli protein kaynağı olan su ürünleri arzının artırılması ve desteklenmesi için su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz.

Beş kooperatife üye 200 balıkçının bulunduğu İznik Gölünde; Gümüş Balığı ( Atherina boyeri), Gümüşi Havuz Balığı (Carasius gibelio), Sazan Balığı (Cyprinus carpio), Akbalık (Leiciscus cephalus) avcılığı başta olmak üzere toplam yıllık 1.100 ton/yıl balık avcılığı yapılmakta ve Ülke ekonomisine 2,5 Milyon TL katma değer sağlanmaktadır.

Bakanlığımız tarafından; farklı nedenlerle zarar gören stokların takviyesi, nesli tehlikede olan türlerin stoklarının desteklenmesi ve mevcut türler üzerindeki av baskısının azaltılması amacıyla 2016 yılında uygulamaya aldığımız “Su Kaynaklarının  Balıklandırılması  Projesi” uygulamaya konulmuştur. Proje kapsamında bu yıl İznik Gölüne Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde bu yıl üretilen 6 milyon adet sazan balığı yavrusundan 500 Bin adedi Balıklandırma yapılması amacıyla bırakılmıştır. Başta Bursa Valisi sayın İzzettin KÜÇÜK, İznik Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR, İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İlçe Belediye Başkanı Osman SARGIN, Enstitü Müdürü Rızvan SÜYEK ile teknik personeli, yöre balıkçıları ve vatandaşların yoğun katılımı ile Balıklandırma programı gerçekleştirilmiştir.

          Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

KAYNAK:

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !