Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile toplantı yapıldı. ? Toplantının konusu ne ?

Tarım ve Orman Bakanlığı Haberleri
0
(0)

Yaşadıkları Sorunlar Genel Müdürlüğümüzde Yapılan Toplantıda Görüşüldü

Genel Müdürümüz Dr. Mustafa Altuğ ATALAY’ın başkanlığında, Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Müdürü Sayın Hasan Fehmi KINAY, Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Sayın Faruk COŞKUN, Genel Müdür Yardımcıları ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, su ürünleri yetiştiricilerinin balık yemi konusunda yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları ele alındı.

Toplantıda ATALAY’ın verdiği sektörün mevcut durumu ile ilgili bilgi ardından sektör temsilcileri,  balık yemiyle ilgili yaşadıkları sorunlarını dile getirerek, yem temininde dövizde yaşanan  dalgalanmalar kaynaklı dengesizlik ve belirsizlik yaşandığı ve  uygulanan vadelerin de sektörü büyük sıkıntıya düşürdüğünü belirtti.

 KINAY da, Tarım Kredi Yem A.Ş olarak sektörün ihtiyacı olan yemin bir bölümünü karşılayabileceklerini, 2 aya kadar faizsiz, 12 ay için uygun vadeli faiz ile yem sattıklarını belirterek, yaşanmakta olan sorunun çözümü noktasında  balık yetiştiriciliği sektörüne de gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Toplantının sonunda ATALAY, sektöre verecekleri destekten dolayı KINAY’a ve Tarım kredi Kooperatiflerine teşekkür ederek, bu işbirliğinin artarak devam etmesinin, ülkemiz ihracatına ve gıda güvenliğine verilecek önemli bir destek olduğunu   belirtti. 

 

KAYNAK:

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !