Şile Limanı’nda, Karadeniz’de ve Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde Eş Zamanlı Su Ürünleri Denetimi Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Şile Limanı’nda, Karadeniz’de ve Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde Eş Zamanlı Su Ürünleri Denetimi Yapıldı

08.12.2020 ile 09.12.2020 tarihlerinde Şile Limanı’nda ve Karadeniz’de 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında denetimler yapıldı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Şile Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, TCSG 910 Bot Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği, Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şile Emniyet Müdürlüğü, Şile Belediyesi Zabıta Birimlerinin katıldığı denetimde toplam 11 trol teknesi denetlendi. Denetimlerde aynı zamanda Koronavirüs (Covid-19) pandemisine yönelik bilgilendirmeler de yapıldı.

Denetimler esnasında Poyrazköy’de yasa dışı trol avcılığı yapan 3 tekne tespit edildi. İstanbul Boğazı’nın kuzeyinde el konulan tekneler Poyrazköy Limanı’na demirlendi. Mülkiyetinin kamuya geçirilmesi için işlem başlatıldı.

Denetime katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürümüz sayın Ahmet Yavuz KARACA TRT ekiplerine yaptığı açıklamada;  “Trol tekneleri sadece 3 milin üzerindeki daha açıkta avcılık yapabiliyor. Denetimlerde ağ gözlerinin açıklıklarına bakıyoruz. Eğer bunlar çok dar olursa, küçük balık avlarlar ve sıkıntı olur” dedi.

Eş zamanlı olarak Beylikdüzü ilçesinde bulunan Gürpınar Su Ürünleri Halinde; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Gürpınar İrtibat Bürosu Personelleri, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Gürpınar Personelleri ve İBB Zabıta Daire Başkanlığı Gürpınar Zabıta Ekiplerinin katılımıyla denetim yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde zaman tür ve boy yasaklarına aykırı avlanıldığı tespit edilen 83 kasa İstavrit, 8 kasa Tekir, 1 kasa Lüfer, 1 adet Camgöz Köpek Balığı ve 4 adet Deniz Böceğine el konulmuştur.

El konulan 1.5 ton ağırlığındaki su ürünü mülkiyeti kamuya geçirilip resmi sosyal yardım kuruluşlarına bağışlanmıştır. El konulan Deniz Böcekleri ise canlı olduğundan tekrar denize iade edilmiştir.

KAYNAK: İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !