Seydikemer Halk Pazarında Su Ürünleri Denetimleri Yapıldı

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

​İlçe Müdürlüğümüz denetim ekibi balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla parakende su ürünleri satış yerlerini denetledi.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Engin Maraşlı şunları söyledi; “Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi amacı ile yasal düzenleme yapma yetki ve sorumluluğu 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile Tarım ve Orman Bakanlığına verilmiştir. Buna istinaden Bakanlığımızca su ürünleri faaliyetinde bulunacakların uymalarının zorunlu olduğu bazı yasak, sınırlama ve sorumluluklar getirilmiştir. Getirilen bu düzenlemeler sektörün ilgili tüm paydaşlarının görüşleri alınarak yapılmakta ve Tebliğler şeklinde Resmi Gazetede yayımlanmaktadır. Tebliğler ile tür, boy, zaman, yer, mesafe, derinlik ve av araçlarına ilişkin düzenlemeler getirilmektedir. Getirilen bu düzenlemelerden istenilen başarının sağlanması ancak etkin bir denetim mekanizması ile olur. Aksi takdirde en mükemmel yasalara sahip olunsa dahi  öngörülen hedefe ulaşmak çok zordur” dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak açısından Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yaptığımız denetimlerde amacımız balıkçılarımıza ceza kesmek değil balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamaktır. Aynı zamanda günü kurtarmak değil geleceği kurtarmak olup gelecek nesilleri su ürünlerinden mahrum bırakmamaktır” dedi.

Denetim yapan birim personelimiz ise 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında parakende satış yerlerinde boy yasağı kontrollerinin yapıldığını aktararak, yasağa uymayanlara idari para cezası uygulandığını, ancak uygulamanın ana temasının su ürünleri stoklarımızın korunarak, gelecek nesillere sağlıklı ve dengeli beslenmenin ana unsurlarından biri olan balıkların ulaştırılmasına katkı sağlamaya yönelik olması bakımından önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

KAYNAK:

MUĞLA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !