Rize İlimizde Lider Çocuk Tarım Kampında Çocuklar Balıkçılığı Öğrendiler !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Rize İlimizde Lider Çocuk Tarım Kampında Çocuklar Balıkçılığı Öğrendiler !

​Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, ülke genelinde yürütülen ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerine “Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk” ilkesinden yola çıkarak, doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermeyi amaçlayan Lider Çocuk Tarım Kampı; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, Rize Merkez Vakıflar İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla 02-03 Haziran 2022 tarihleri arasında 2 gün süreyle gerçekleştirildi.

Lider Çocuk Tarım Kampı’nın 2022 yılı teması “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda; öğrencilerin balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilerini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla balıkçılık ve su kaynaklarını tanıtmak, balık tüketiminin beslenmemizdeki önemi, yöreye özgü balık türlerini tanımaları, kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesi vb. konularda çocuklara eğitimler verilmiş ve eğlenceli etkinlikler yapılmıştır.

Kampın birinci gününde öğrenciler; İlimiz Fındıklı İlçesi Çağlayan köyünde faaliyet gösteren LAZSOM su ürünleri işleme tesisini gezdiler. Burada yetiştirilen ve yaklaşık 10’u aşkın ülkeye ihraç edilen somon balıklarını incelediler. Tesislerde bütün, fileto, füme, marine edilmiş, tuzlama ve soslu ürünler olarak işlenen balıkları gördüler. Yine aynı firmaya ait ABU Su Ürünleri Lokantasında yemek molasından sonra ilk gün sona erdi.

İkinci gün öğrenciler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından İl Müdürlüğümüz Yakup Şanal Toplantı salonunda ‘Deniz kirliliği, Deniz canlıları ve Balık tüketimi” konusunda slayt gösterisiyle bilgi verildi. İl Müdür Yardımcımız Selda DALGIÇ ve Şube Müdürlerimiz tarafından çocuklara katılım belgelerinin ve hediyelerinin verilmesiyle etkinliğe devam edildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesini ziyaret ettiler. Fakülte içerisinde öğretim elemanlarının yapmış oldukları müzeyi ziyaret eden öğrenciler; 241 iç su ve 63 deniz balığının yanı sıra çeşitli omurgasız canlılar, su memelileri ve suya bağlı yaşan türleri gördüler. Müzede 30 yeni tür ile birlikte 144’ü ülkemizde endemik, toplam 319 tür sergilenmektedir. Bu özellikleri ile müze, ülkemizdeki en zengin su ürünleri müzesi özelliğine sahiptir. Yine İyidere İlçesi Su Ürünleri Fakültesine ait tesis gezildi. Çocuklar burada nesli tükenmekte olan Mersin balıklarını ilk kez görmüş olmanın şaşkınlığıyla incelediler. Tesiste bulunan Albino alabalıkla bol bol fotoğraf çektirdiler.

Ardından çeşitli etkinliklerin de yer aldığı dinlenme tesislerine gidilerek hem yemek yendi hem de çocuklar doyasıya oynadılar. Lider çocuklar, unutamayacakları güzel anılar ve kazandıkları yeni bilgilerle okullarına döndüler.

Lider Çocuk Tarım Kampı kapsamında göstermiş oldukları ilgi, alaka, hoşgörü ve nazik davranışları için; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Merkez Vakıflar İlkokulu’na, Lazsom Su Ürünleri İşleme Fabrikası Kuzuoğlu Group’a, ABU Su Ürünleri Tesisine ve Eskitoğlu Alabalık İşletmesine teşekkür ederiz.

KAYNAK: Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !