Marmara’da Kaçak Trol Avcılarına Ağır Ceza !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Marmara’da Kaçak Trol Avcılarına Ağır Ceza !

Marmara Denizi’nde yasak alanda trol ağı ile kaçak avcılık yapan bir tekne, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından takip edilerek durduruldu. Olayda 5 kişiye toplam 629 bin 924 TL idari para cezası uygulanırken, tekne ve kaçak trol avcılığında kullanılan malzemelerin mülkiyeti kamuya geçirildi. Olay, 3 Ocak 2024 tarihinde saat 02.30 sularında gerçekleşti.

​Sahil Güvenlik ekipleri, gece görüş dürbünü ve termal kamera ile yaptıkları denetimde, seyir fenerleri yanmayan bir teknenin yasak alanda trol ağı ile avcılık yaptığını tespit etti. Ekipler, tekneye müdahale etmek için harekete geçti. Fakat tekne sahipleri, durumun fark edildiğini anlayınca trol ağını şamandıraya bağlayarak denize bıraktı ve kaçmaya başladı. Sahil Güvenlik ekipleri, bölgede bulunan bir başka tekne ile işbirliği yaparak, kaçan tekneyi zorla durdurdu ve denetime başladı.
Yapılan denetimde, yasak alanda ruhsatsız olarak trol avcılığı yaptığı belirlenen tekne sahibi dahil 5 kişiy​e​​ toplam 629 bin 924 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca tekne, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından mülkiyeti kamuya geçirilmesi kararı alınarak yediemin limanına teslim edildi. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Tarım Müdürlüğü ve İBB Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmada, denize bırakılan trol ağı, 2 adet trol kapısı ve halatlar da Mavi Deniz teknesi ile yaklaşık 100 metre derinlikten çıkarıldı.  Çıkarılan malzemeler de yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı alınarak yediemin limanına teslim edildi.​

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !