Lahos Balıkları Gökova Körfezine Bırakıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

​Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, su ürünlerini koruma ve kullanma dengesi gözetilerek geliştirilmesi, yönetilmesi ve balıklandırma çalışması kapsamında İlimiz Gökova Körfezinin iki noktasından 1000 adet lahoz balığı bırakıldı. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ayhan YAZGAN, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak yönetimi Daire Başkanı Mahir KANYILMAZ, Ula Belediye Başkanı İsmail AKKAYA, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat ERKAL, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birlik Başkanı Ramazan ÖZKAYA, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ula Belediye Başkanı İsmail AKKAYA kendisinin de daha önce Bakanlıkta Ziraat Teknisyeni olarak görev yaptığını, Gökova körfezine ilk kez balık bırakıldığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti ve önümüzdeki yıllarda devam etmesini diledi,

Balıkçılığımızın ülke çapında bir başarı hikâyesi olduğundan bahseden İl Tarım ve Orman Müdürü Ş. Fırat ERKAL,  “Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ hem üretimde hem de ihracatta ülke olarak önümüze bir hedef koydu. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Bu yıl ilk kez yetiştirilen balığımızın avcılıkla elde edilen balığımızı geçtiğini kaydeden ERKAL, doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliği açısından bu ve benzeri çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Mahir KANYILMAZ yaptığı konuşmada “Genel Müdürlük olarak kırsalda yaşayan küçük ölçekli balıkçılarımızın desteklenmesi ve kırsaldaki göçün önlenebilmesi adına bu ve benzeri işleri yapmaya gayret ediyoruz. Denize ve denizciliğe biraz da olsun katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Gökova bölgesi bizim için çok değerli bir bölge. Burada FAO işbirliği ile birkaç proje yürüttük ve başarılı sonuçlar aldık. Bu uygulamamız da FAO ile yürüttüğümüz bir projenin devamıdır. Buradan elde edeceğimiz başarılı sonuçlar bölge balıkçılığının gelişmesi, bölge balıkçığına katma değer yaratması bakımından önemlidir” dedi.

Vali Yardımcısı Ayhan YAZGAN da yaptığı konuşmada ” Muğla’da yeni göreve başlayan biri olarak böyle önemli bir etkinlikte yer almaktan mutluyum. Tarım ve Orman Bakanlığına böyle bir proje için teşekkür ediyorum. Umarım bırakılan balıklarımız bölge balıkçılığının gelişmesi için faydalı olur. Azalan popülasyonlarımızın takviyesi ile umarım çocuklarımız bizim yediğimiz kadar taze ve bol balık yiyebilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gökova Körfezine balık bırakılmasıyla tören sona erdi.

KAYNAK.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !