Konya Yeni Su Ürünleri Kontrol Teknesine Kavuştu !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Konya Yeni Su Ürünleri Kontrol Teknesine Kavuştu !

Konya İlimiz her ne kadar Ülkemizin tahıl ambarı olarak bilinse de ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü başta olmak üzere 170 ‘i aşkın göl, gölet ve baraj gölüne ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Birleşmiş Milletler’in (BM) 2022 yılını Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı (IYAFA 2022) ilan etmesiyle balıkçılık ve sucul yaşam tüm dünya ülkelerinin gündemine girmiştir. Özellikle kaçak avcılıkla mücadele etmek amacıyla, amatör ve ticari balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, kontrol hizmetlerinin daha hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirilmesi için İl Müdürlüğümüze; su ürünleri kontrol teknesi alınmıştır.

İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Sayın Yücel DOĞAN; “çift kat fiberglas yapıda,  4,70 m. Uzunluğunda, 1,80 m. Genişliğinde olan kontrol teknemiz 50 beygir motor gücündedir. Römorku sayesinde istenilen yere götürülebilme özelliğinde ve 4-5 personel taşıyabilmektedir. Kontrol teknemiz günümüz teknolojik şartlarına uyum sağlayacak ve gelişime açık olacak entegrasyona sahiptir. Önümüzdeki süreçte bu tekneye gece görüntüleme sistemi de ekleyip drone ile de destekleyerek daha etkin bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Ali ERGİN; İlimizde bulunan 170’i aşkın göl, baraj gölü ve göletten 5 adeti ticari avlak sahası vasfında olup bunlardan Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde kontrol teknesi bulunmaktaydı. Yeni alınan kontrol teknesinin İlimiz tüm göl ve göletlerinde sürdürülebilir avcılığın kontrolü, baraj ve göllerdeki av stoklarının artırılması ve bu sayede sosyoekonomik verimliliğin artırılarak denetimlerin daha hızlı ve etkin bir hale getirilmesi amacıyla alındığını ifade etti. ”Göl ve göletlerdeki canlı popülasyonun korunması için mesai kavramı olmaksızın gece-gündüz sulara iniyor, denetimler gerçekleştiriyoruz. Kaçak avcılıkla mücadelemiz yıl boyu devam etmektedir. Bu teknenin son derece faydalı hizmetler vereceğine inanıyoruz. Satın aldığımız teknemiz sadece kaçak balık avcılığını kontrol etmek için değil aynı zamanda Su Ürünleri Araştırmalarında da fayda sağlayacaktır. Tekne alımı için; Bakanlığımıza, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüze, Konya Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN’a ve Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz” dedi. Kontrol teknesinin Konya Su Ürünleri Sektörü için hayırlı olması temennisinde bulundu.

KAYNAK: Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !