Kayseri İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kayseri İlimizde Balıklandırma Çalışması Yapıldı !

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ‘nce yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yamula Baraj Gölü’ne 1,5 milyon olmak üzere, ilimizde bulunan 14 göl ve gölete toplamda 2.000.000 sazan yavrusu bırakıldı.

Yamula Barajında yapılan balık salma programına İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN’in yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKTAR,  Kayseri Amatör Olta  Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ile S.S. Yamula Barajı Su Ürünleri Kooperatifi üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Programda konuşan İl Müdürümüz Mustafa ŞAHİN; ”Ekonomik gelir yanı sıra avcılığın sportif olarak geliştirilmesi, göllerdeki balık popülasyonunun artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması, kaynaklarımızın korunması ve balıklandırma projesinin başarıya ulaşması için; av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesi için en az bir kez üremesine imkan verilmelidir.”  şeklinde balıkçılık faaliyetinde bulunanlara uyarılarda bulundu.

KAYNAK: Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !