İstanbul’da Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İstanbul’da Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor !

​Fatih İlçesi Haliç Metro köprüsü altında, 4 ton karakıllı midyeye ve kaçak avcılıkta kullanılan 4,5 metre boyundaki tekneye el konuldu ve 2 kişiye 49.686,00 TL idari para cezası uygulandı.

Kaçak  su ürünleri avcılığına yönelik denetimler İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurumlarla beraber aralıksız devam etmektedir.
Bu kapsamda 16.11.2023 tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği’nce yapılan rutin kontrollerde; Fatih ilçesi Haliç Metro Köprüsünün altında tekneden kıyıya çuvallar içinde midyelerin bırakıldığı tespit edilmiştir.
Bunu üzerine söz konusu teknede ve bölgede yapılan denetim ve kontrollerde; yasak alanda 4,5 metre boyunda ruhsatsız bir tekne ve avcılığı yapılan 210 çuval (yaklaşık 4 ton) karakıllı midyeye el konulmuştur. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nce mülkiyeti kamuya geçirilmesi kararı alınan tekne; İBB Zabıta Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce yeddi emin limanına teslim edilmiştir.
El Konulduktan sonra mülkiye kamuya geçirilen 210 çuval yaklaşık  4 ton civarındaki karakıllı midye canlılığını muhafaza ettiğinden İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nce doğal yaşam alanları olan denize geri bırakılmıştır.
Yapılan denetimlerde tekne sahibi ile beraber 2 kişiye 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında  toplamda 49.686,00 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır.
Söz konusu denetimler paydaş kuruluşlarla beraber aralıksız devam edecektir.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !