İstanbul Terkos Gölü’nde Yasadışı Ticari Balık Avcılığı Yapanlara Yönelik Denetim !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Terkos Gölü’nde Yasadışı Ticari Balık Avcılığı Yapanlara Yönelik Denetim

12.12.2020 tarihinde İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü çalışma programı kapsamında Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri kontrol görevlileri, Arnavutköy Yassıören Jandarma Komutanlığı ile Sivil Toplum Örgütleri olarak İSOBDER (İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği) ve Arnavutköy Balıkçılar Derneği ekipleri ile birlikte Terkos Gölü’nde yasadışı ticari balık avcılığı yapanlara yönelik denetim yapılmıştır.

Yapılan denetimde yasadışı ticari avcılıkta uygun olmayan istihsal av malzemeleri, 17.000 metre uzatma misina ağ, 150 takım büyük boy pinter ağ ile misina ağlar ve pinterler içinde bulunan canlı 1.500 – 1.600 adet yaklaşık bir tondan fazla muhtelif balıklara el konulmuştur. El konulan bu su ürünleri canlı olduklarından tekrar iç sulara iade edilmiştir.

El konulan istihsal av malzemeleri mülkiyeti kamuya geçirilmesi için Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü deposuna yeddi-emine kaldırılmıştır. Uyarılara uymayan 3 kişiye idari para cezası uygulanmıştır.
KAYNAK: İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !