Gaziantep’de Balık Satış Noktalarına Denetim Gerçekleştirildi !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Gaziantep’de Balık Satış Noktalarına Denetim Gerçekleştirildi !

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan Su Ürünleri Yönetmeliği ve ilgili Mevzuat gereği sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak ve yasadışı, kayıt dışı ve düzensiz avcılığın önlenmesine yönelik olarak, ilimiz iç su alanlarında ve perakende satış yerlerinde kontrol ve denetim faaliyetlerinde bulunmak  amacıyla ilimizde bulunan balık satış noktalarına zaman-boy av yasağı denetimlerimiz gerçekleştirilmiştir.

İl Müdür Yardımcısı Sn.Mustafa İLMEÇ ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sn. Muhammet Enes HÜYÜKLÜ’nün de katıldığı denetimlerde tezgahlarda bulunan çeşit balıklar ile soğutulmuş depolarda muhafaza edilen su ürünlerini boy ve avlanma dönemi yönünden denetlenmiştir.

İl Müdür Yardımcısı Sn.Mustafa İLMEÇ balıkçılarla yaptığı görüşmelerde doğal yaşamın devamı, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve satılan balığı tüketecek olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve balık satışının yasalara uygun şekilde yapılması gerektiğini bildirdi.

KAYNAK: Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !