Düzce’de Su Ürünleri Denetimleri Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
5
(1)

Düzce’de Su Ürünleri Denetimleri Yapıldı !

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği, 5/1 Ticari Amaçlı ve 5/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ gereği su ürünleri denetimleri yapılmaktadır. Bakanlığımızın talimatı gereği, 19-24 Aralık 2022 tarihleri arasında yurt genelinde eşzamanlı denetimler yapılmıştır.

İlimiz genelinde bu dönemde 72 adet denetleme gerçekleştirilmiş olup, yılbaşından bu güne kadar yapılan toplam denetim sayısı ise 1123 olmuştur. Yine bu yıl içinde 30 yasak av aracına el konulmuş, 32 adet idari yaptırım kararı uygulanmıştır.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 33. maddesine göre avlanma yasakları; Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma Teşkilatları, Belediye Zabıtası, Kamuda görevli Bekçiler; Kolluk kuvvetlerinin bulunmadığı yerlerde ise köy muhtarları ve ihtiyar heyetleri tarafından takip edilmektedir. Bu kurumlar sorumluluk alanlarına göre, bu konuda tutanak düzenlemek, suçta kullanılan avlanma araçlarına ve balıklara el koyarak bunları adli mercilere teslim etmekle görevli ve yetkilidir.

İl Müdürü Vekili Hüseyin DİKMEN, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak ve denizlerimizdeki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla balıkçılarımızın su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara uymalarının büyük önem arz ettiğini belirterek Su Ürünleri Denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etmiştir.

KAYNAK: Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 5 / 5. Oy sayısı: 1

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !